TARİHÇEMİZ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Finike Mesleki Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığının olurları ile Hasyurt Orta Okulunun başka binaya taşınması nedeni ile bu binada bağımsız Çıraklık Eğitim Merkezi olarak açılmıştır.Okulun amacı ; 3308 sayılı Çıraklık  ve Meslek Eğitim Kanuna göre 507 sayılı kanuna tabi işyerlerinde bir meslek öğrenmek için girmiş aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların eğitimini sağlamaktır.

İlk olarak eğitime 11 MART 1991 günü 15 meslek dalında 1 müdür 4 öğretmenle başlamıştır. Okulumuz Finike, Kumluca, Kaş, Demre ilçe merkezlerine hizmet vermekte idi. Mart 2000 tarihinde Demre ilçesinde de Çıraklık Eğitim Merkezi açılması nedeni ile 100 öğrenci nakli kesilerek gönderilmiştir.Eylül 2000 tarihinde de Kumluca Çıraklık Eğitim Merkezi açılması dolayısıyle yaklaşık 250 öğrenci daha gönderilmiştir.

25.06.2015 327

OKULUMUZUN TARİHÇESİ