ADAY ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

MESLEĞİN VE EĞİTİMİN ADRESİ MESEM...

10.06.2020 739

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezleri nasıl kurumlardır?

Mesleki eğitim merkezleri temel eğitimi tamamladıktan sonra akademik bir lise eğitimine (fen lisesi, Anadolu lisesi vb.) devam etmek yerine, becerileri doğrultusunda mesleki eğitim almak isteyen öğrencilerin devam ettiği ortaöğretim kurumlarıdır.

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinin amacı nedir?

Mesleki eğitim merkezlerinde amaç, usta çırak ilişkisi yoluyla, teorik ve uygulamalı eğitimlerle öğrencilere kalfalık ve ustalık unvanı kazandırarak meslek edindirmektir.

 

Mesleki Eğitim Merkezleri zorunlu eğitim kapsamında mıdır?

Mesleki eğitim merkezleri mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kapsamına alınmıştır ve Mesleki Eğitim Merkezi 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamındadır.

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim süresi ne kadardır?

Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim süresi 4 yıldır ve bu sürenin bitiminde başarılı olanlar "Ustalık Belgesi" alırlar.

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinden alınan belgeler ne işe yarar?

Teknik lise mezunları veya mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının dört yıllık eğitim programlarından mezun olanlara, ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde Bağımsız İş yeri Açma Belgesi verilir. Böylece her birey kendi işini kurabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezine nasıl kayıt yaptırabilirim?

Mesleki Eğitim Merkezlerine 14 yaşını dolduran herkes kayıt yaptırabilmektedir. 

Kayıt esnasında istenen belgeler şunlardır: 

- Okulumuzdan alacağınız 3 adet sözleşme,

- Mezun olunan ilköğretim kurumundan alınan Öğrenim Belgesinin aslı ve fotokopisi,

- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

- 4 adet vesikalık fotoğraf,

- Mesleği yapmasına engel olmadığına dair iş yeri hekimi onaylı sağlık raporu,

- İş yerinde öğrencinin eğitiminden sorumlu olacak ustanın "Ustalık Belgesi" ve "Usta Öğreticilik Belgesi" fotokopileri, 

- 19 yaşından büyükler için askerlikle ilişiği olmadığına dair durum belgesi ya da terhis belgesi,

- 19 yaşından gün alanlar için "Çıraklık Eğitimi Başvuru Formu"  

 

Mesleki Eğitim Merkezlerindeki eğitim süreci nasıl işlemektedir?

Mesleki Eğitim Merkezlerinde okul eğitimi haftada bir (1) gün zorunlu hallerde iki (2) gün olarak gerçekleştirilmekte ve günde 5+5 10 ders olarak gerçekleşmektedir. Bir ders yılı süresi 36 hafta olacak şekilde planlanmaktadır.

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilere sigorta yapılıyor mu ve öğrenciler para kazanabilir mi?

Mesleki Eğitim Merkezlerinde sözleşme imzaladıktan sonra eğitime başlayan öğrencilere asgari ücretin %30 'undan az olmamak kaydıyla ödeme yapılmakta ve öğrenciler iş kazalarına karşı sigortalanmaktadır.

 

 

Mesleki Eğitim Merkezleri, başka ortaöğretim kurumlarından nakil yoluyla öğrenci kabul edebilir mi?

 

Mesleki Eğitim Merkezlerine, ortaöğretim okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir. Mesleki eğitim merkezlerine, diğer okul türlerinin 11. ve 12. sınıflarından nakil gelmek isteyenlerin 10. sınıfa nakilleri kabul edilir.

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezine kayıt olanlar ortaöğretim (lise) diploması alabilir mi?

Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt olanlara belirlenen fark derslerini almak koşuluyla ortaöğretim (lise) diploması verilmektedir. Fark dersleri Mesleki Eğitim Merkezlerinden alınabildiği gibi açık öğretim kurumlarından da alınabilmektedir.

 

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinin 9. Sınıflarında hangi dersler teorik olarak verilmektedir?

Mesleki Eğitim Merkezlerinde teorik olarak yüz yüze verilen dersler ve ders saatleri şu şekildedir: Türk Dili ve Edebiyatı (2 saat), Matematik (2 saat), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2 saat),  Tarih (2 saat), Mesleki Gelişim (2 saat) bu derslere ilave olarak işletmelerde haftalık 32 saat eğitim verilmektedir.

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinde "Beceri Uygulama Sınavları" ne zaman yapılır?

 

 

 

Mesleki eğitim merkezine devam eden öğrenciler, 11'inci sınıftan itibaren her ders yılı sonunda yıl sonu beceri sınavına alınır. 11'inci sınıfın sonunda girilen beceri sınavı "Kalfalık", 12'nci sınıfın sonunda girilen beceri sınavı "Ustalık" sınavı olarak uygulanır.

 

 

 

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezleri hangi dallarda ve alanlarda eğitim vermektedir?

Mesleki Eğitim Merkezleri, 27 Alan ve 142 Meslek dalında eğitim vermektedir. Eğitim alanları şunlardır: Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Tarım, Bilişim Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri,  Elsanatları Teknolojisi,  Grafik ve Fotoğraf, Gemi Yapımı, Giyim Üretim Teknolojisi, Gıda Teknolojisi,  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, İnşaat Teknolojisi, Harita-Tapu-Kadastro, Kimya Teknolojisi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Kuyumculuk Teknolojisi,  Makine Teknolojisi,  Matbaa Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalurji Teknolojisi,  Motorlu Araçlar Teknolojisi,  Plastik Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Tekstil Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri

 

 

 

 

 

 

 

Mesleki Eğitim Merkezini neden tercih etmeliyim?

 

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatın her alanında otomasyon sistemleri yer alırken insan gücüne duyulan ihtiyaç günden güne azalmaktadır. Mevcut durum işsizlik ve istihdam edilememe sorununu beraberinde getirmektedir. Mesleki Eğitim Merkezleri öğrenci - mezunlarına istihdam ve iş garantisi veren ender eğitim kurumlarındandır. Sizler de ülkenin üreten gücüne dâhil olmak, en kısa sürede üretmek ve kazanmak istiyorsanız, mesleki anlamda gelecek kaygısı yaşamak istemiyorsanız doğru adres Mesleki Eğitim Merkezleridir.

 

 

FİNİKE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAKKIMIZDA

 

 

Eğitim Öğretim Şekli:

Normal.

Öğrenci Türü:

Kız- Erkek Karma.

Pansiyon Durumu:

 Yok.

Ulaşım:

Toplu taşıma merkezinden minibüs ve otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. ilçe merkezine 8 km, il merkezine 100 km uzaklıktadır.

İletişim:

Telefon:

0242 865 60 93

Belge Geçer:

0242 865 64 48

Adres:

Orta Mah. Fatih Cad.No2 Hasyurt/ Finike/ Antalya